Stemmen met stickers

De Sticker Stemwijzer

Concept, grafisch ontwerp, UX design.

De StickerStemWijzer is een grappige interactieve tool om achter je politieke voorkeur te komen. Hij is ontworpen voor ProDemos en onder andere gebruikt op enkele Bevrijdingsfestivals in Nederland. Bezoekers konden samen hun mening geven over de stellingen en kregen een stemadvies, waardoor politiek opeens iets leuks werd om te bespreken.

DRS22 heeft in samenwerking met Studio Renate Boere de Sticker StemWijzer bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. Tijdens mijn stage bij DRS22 heb ik samen met Renate Boere en Silke Kuilman dit project ontwikkeld. Het begon met het bedenken van een concept dat in korte tijd werd uitgewerkt tot een werkende installatie.

Hoe het werkt

Met een eigen stickervel loop je langs drie levensgrote zeildoeken met daarop politieke stellingen. Je laat een groene of rode sticker achter, afhankelijk van jouw mening over de stelling. Het ontwerp is gebaseerd op de traditionele stemformulieren met zwarte boxen die je met een potlood inkleurt.

Uitslag

Vervolgens neem je het stickervel mee naar de stembus en laat je het scannen. Op een bon krijg je te zien met welke partijen jij de meeste overeenstemming hebt.

Overzicht

Hoe langer de StickerStemWijzer er staat, hoe meer hij beplakt wordt en hoe beter te zien is hoe men over bepaalde politieke onderwerpen denkt. Benieuwd hoe de installatie in het echt werkt? Bekijk hier de video die is opgenomen tijdens het Bevrijdingsfestival.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!